BLOG: Makkelijke monchoutaart

Op jonge leeftijd is mijn liefde voor bakken al ontstaan. Zeg maar. 'met de paplepel ingegoten'. Niet door mijn moeder, die houdt niet van bakken, maar bij opa en oma van vaders kant. Zij hadden een bakkerij met een kruidenierswinkel. Elke donderdagmiddag bakte mijn oma 2 cakes voor het weekend. Want met een groot gezin kwamen er veel mensen op zondag op de koffie. En wat lekkers bij de koffie hoort er natuurlijk bij!
Ik was zo slim om op donderdagmiddag een bezoekje aan opa en oma te brengen met als insteek de pan uit te kunnen likken (vind ik nog steeds lekker😄).

Het recept van deze monchoutaart heb ik op 10-jarige leeftijd voor het eerst gemaakt bij een tante. En inderdaad van vaders kant. Ik maak haar recept nog steeds. Zal ze leuk vinden om te lezen! Ik heb het ietsie aangepast omdat bepaalde ingrediënten van toen niet meer verkrijgbaar zijn maar hij is er niet minder lekker op geworden.

Dit is het briefje wat ik zo'n 38 jaar geleden heb geschreven. Dat handschrift! En beskui, geweldig toch?

 

   

Deze monchoutaart regelmatig gemaakt voor goede doelen acties en heel vaak in opdracht voor collega's, vrienden en familieleden. Ga je dit recept maken dan wordt het gegarandeerd een genietmoment voor je gasten! Veel plezier!!!

Klik hier of op de foto voor het recept van de monchoutaart

Heb je vragen? Mail ons gerust!
info@vindiklekker.net

Wil je geen recepten meer mislopen?
Meld je dan aan voor de #vindiklekkerbrief!

Groeten, Margriet

 

 

 

 

 

© 2020 - 2024 #vindiklekker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel