Taartenbakwedstrijd Genemuiden Kamerbreed 2022

 

Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar het mailadres van #vindiklekker: info@vindiklekker.net met je naam, adres en telefoonnummer en de naam van je taart. Na je aanmelding stuurt #vindiklekker jou binnen enkele dagen een bevestiging en het verzoek om je recept in te sturen. 
 

Alles over de taartenbakwedstrijd

Je bakt je lekkerste cake voor een vrolijke, maar kritische jury en voor de bezoekers van het Genemuiden Kamerbreed evenement. Deze bakwedstrijd is bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar die denkt de allerlekkerste cake te kunnen maken. Het thema is CAKE. Denk aan een bijzondere appelcake, een cake met verschillende (smaak)laagjes of misschien wel chocoladecake met een geheim ingrediënt in een unieke vorm! 

Tip van de jury: Let er bij het bedenken van je cake op dat alles in balans blijft. Soms worden er zoveel smaken en onderdelen verwerkt dat ze elkaar niet meer versterken, maar dat je door de bomen het bos eigenlijk niet meer kunt zien. Natuurlijk is het wel fijn als een cake verschillende smaken en texturen bevat; een knapperige bodem geeft een fijn contrast met een zachte vulling en een fris accent gaat goed samen met een volle chocoladesmaak. Denk ook aan de verschillende vormen die er zijn. Tulband/rond/rechthoekig/vierkant. Laat je bedachte cake zeker een keer voorproeven door familie en vrienden en vraag om hun kritische mening. Op die manier kun je jouw cake nog beter perfectioneren!
Het uitgebreid versieren van een cake met marsepein of fondant wordt voor deze wedstrijd afgeraden. Hoe mooi ook, het gaat ons om de smaak en het gevoel er meteen je tanden in te willen zetten. Dus zorg dat je cake er super lekker uitziet en dat iedereen jouw cake graag wil proeven. Dat is ons advies.
LET OP! Hou je ook aan dit advies dan scoor je al punten!
 

 

Het tijdschema van de taartenbakwedstrijd:

.       9.45 - 10:15 uur taarten worden gejureerd

·       10.30 taartenparade, voorafgegaan door de muziek.

·       10.40 welkom en openingswoord, voorstellen van de jury (en het goede doel).

·       10.45 start verkoop taartpunten. De opbrengst is voor het goede doel.

·       13.00 de jury is klaar met de jurering en maakt de winnaars bekend.


JURERING VAN DE CAKES

De juryleden beoordelen de taart vooral op smaak, maar ook op originaliteit van het recept en hoe lekker de taart er uitziet. De juryleden zijn:
Een vakjury en een publieksjury. De namen blijven nog even geheim...

Na de prijsuitreiking zijn alle deelnemers ook welkom bij de jury om persoonlijk feedback te krijgen.

DE WINNAAR VAN DE TAARTENBAKWEDSTRIJD WINT EEN GEWELDIG BAKBOEK, EEN MOOI BAKSCHORT EN DE ERETITEL BESTE TAARTENBAKKER 2022!

Maar sowieso … meedoen is al een feestje! En je steunt het goede doel!

 

CAKE ETEN VOOR EEN GOED DOEL

De taarten worden per plak/ punt verkocht aan het publiek. Je kunt als publiek een taartbordje voor een bepaald bedrag kopen. Met dit bordje heb je recht op één plak/punt cake.
Het goede doel wordt nog bekendgemaakt.REGLEMENT TAARTENBAKWEDSTRIJD

De taartenbakwedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 september 2022 op het Kamerbreed evenement in Genemuiden. Aanmelden kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn.  Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar het mailadres van #vindiklekker: info@vindiklekker.net met je naam, adres en telefoonnummer en de naam van je taart. Na je aanmelding stuurt #vindiklekker jou binnen enkele dagen een bevestiging en het verzoek om je recept in te sturen. Dat moet een Word-bestand zijn, in het Nederlands. Het recept dient als volgt te zijn ingedeeld (let op: geen gekopieerde foto’s uit bakboeken e.d.):

·       Naam van de taart (wees origineel!) en een korte omschrijving hoe jouw cake tot stand is gekomen
        en waarom jouw cake de lekkerste is

·       Je naam en adres

·       Bronvermelding, indien het recept uit een kook- of bakboek of van een website afkomstig is

·       Ingrediënten

·       Werkwijze

Let op: er kunnen maximaal 25 taartenbakkers meedoen met deze wedstrijd. VOL IS VOL!

Minimumleeftijd: 14 jaar.

Je bakt je cake thuis en levert deze op zaterdag 17 september uiterlijk 10.15 uur in bij ’t Olde Stadhuus, Havenplein. De exacte tijden en instructies ontvang je enkele dagen tevoren. (Houd er rekening mee dat je zelf de stukken uitdeelt tijdens de verkoop en dat de uitslag om 13:00 uur is)

Jouw cake dient voorgesneden te zijn in 8 – 16 plakken/ punten. De stukken zijn zodanig van formaat dat de meeste mensen de laatste hap ook nog lekker zullen vinden, dus liever te klein dan te groot. Er mag geen niet-eetbare versiering op jouw cake zitten.

Je presenteert de cake op een door jezelf meegebrachte taartschaal of taartplateau. Dit gebeurt – mogelijk bij buitentemperatuur, dus zorg zelf – indien nodig-voor een koelelement onder de taart. De totale presentatieruimte die je beschikbaar hebt, is 40×40 cm. Bereid de presentatie zoveel mogelijk thuis voor. Op het evenement is daarvoor niet zoveel ruimte beschikbaar.

Na het bewonderen van jouw cake door de jury, schep je er zelf één punt uit, die wordt geproefd door de jury. Neem daarvoor zelf de taartschep mee. Wij stellen de bordjes en de vorkjes beschikbaar. 
Na het uitdelen aan de jury, gaat iedereen gezamenlijk hun taart/cake presenteren aan het publiek.

Dus, mailen en bakken maar!

Foto’s en recepten van de taarten kunnen door de organisatie gebruikt worden voor promotionele doeleinden. 

Door je aan te melden voor de wedstrijd ga je met bovenstaande akkoord.

 

 

© 2020 - 2022 #vindiklekker | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel